Träning – Söndagar

Välkomna till hoppträning i Sollenkollen på söndagar.

Träningen riktar sig till alla.

Plats: Sollenkollen
Samling: Kl. 13:45
Tid: Kl. 14:00 till kl. 16:00

Kläder efter väder, vilket innebär:
Hopp- och löparkläder, pjäxor, hjälm, handskar och löparskor.

För frågor avseende träningen kontakta Anders Forsberg eller Ann Swedberg.

***Vi påminner om att stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.***

I de mindre backarna har vi inget bevattningsystem och önskar därför hjälp av några vuxna med att vattna backarna före och under träningen.

TRÄNING – ONSDAGAR

Välkomna till hoppträning i Sollenkollen på onsdagar.

Träningen riktar sig till alla.

Plats: Sollenkollen
Samling: Kl. 17:45
Tid: Kl. 18:00 till kl. 22:00

Kläder efter väder, vilket innebär:
Hopp- och löparkläder, pjäxor, hjälm, handskar och löparskor.

För frågor avseende träningen kontakta Anders Forsberg eller Ann Swedberg.

***Vi påminner om att stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.***

I de mindre backarna har vi inget bevattningsystem och önskar därför hjälp av några vuxna med att vattna backarna före och under träningen.

Bild på en tjej som hoppar backhoppning

Segerhoppet blev en succé

Den 2/6 hölls tävlingen Segerhoppet i Sollenkollen för alla de barn som under våren vågat prova backhoppning. I strålande solsken fick 21 barn i olika åldrar visa att de besegrat sina rädslor genom att inför familj och vänner tävla i backarna K5 och K10.

Alla är segrare

Backhoppare redo att hoppa vid kantenAlla deltagare i tävlingen gjorde sina första hopp någonsin under 2019 och har på kort tid gått från de första nervösa åken till att stolt få ta emot medalj och diplom. Prisutdelare för dagen var ingen mindre än Jan Boklöv som imponerades av hur duktiga och modiga barnen var. Det rådde inga tvivel om att alla hade förtjänat sin medalj.

Även klubbens hoppare imponerade i en spännande uppvisningstävling – Queen of the Hill. Med ett hopp var tävlade tjejerna om det längsta hoppet.

Prisutdelningen avslutades med nummerlappsdragning om vem som skulle ta hem priset från Indoor Wingsuit Stockholm. Två lyckliga hoppare ska få flyga i vindtunnel med VR-glasögon.

Maximilian hoppar för första gången

I helgen kom Maximilian förbi för att prova backhoppning. Han hade sett backhoppning på TV och ville absolut testa. Sagt och gjort. Max hade en jätterolig lördag i backen och bestämde sig på en gång att han skulle komma tillbaka.

Inbjudan till JSM och SM

Nu har inbjudan till vinterns JSM och SM kommit. Tävlingarna som hålls den 17/3 är denna gång i Lierberget, Norge. I samband med detta anordnas även tävlingar för barn och veteraner.

Anläggningarna är jättefina med backar i storlekarna K7, K15, K25, K40 och K70. Det rekommenderas starkt att man följer med oavsett ålder och nivå då det hålls rekryteringsklasser, som är öppna för nybörjare, i både K7 och K15.

Deltagande: JSM är för hoppare under 20 år och SM normalstor backe har ingen åldersgräns. Du kan även hitta information om tävlingen i Svenska Skidförbundets Tävlingskalender.

Regler för utdelande

RF:s och SSF:s mästerskapstecken får utdelas endast i tävling, där minst två tävlande eller, när det gäller lagmästerskap, minst två lag startat.

Information om tävlingen

För information om tävlingarna kan man läsa på norska skidförbundets hemsida.
Anmälan görs på plats i Lierberget lördag 16/3

Övrig information

  • Adress: Nordlundvn.2 2330 VALLSET
  • E-post: v.i.l@online.no
  • Tävlingsledare: Trond Bysveen
  • Domare är i samråd med vår Obman
  • TD: Vidar Nybakken

Riksläger Midstubakken 2018

OSLO Det nya året började bra med ett riksläger i Oslo och Midstubackarna 3-6 januari. Både barn och äldre hoppare deltog under det tre dagar långa lägret som fick flytta från Trondheim till Oslo på grund av vädrets makter.

Året började med både storm och skiftande väder i Sverige såväl som Norge. Det planerade rikslägret i Norge fick i sista stund förflyttas till Oslo från Trondheim då vädret visade på både regn och storm. Det visade sig vara ett lyckokast då dagarna i Oslo bjöd på sol och fantastiska förhållanden.

Med två pass om dagen och lift fick hopparna möjlighet att göra uppemot 50 hopp eller mer. Oslo-kommun var dessutom oerhört tillmötesgående och öppnade upp anläggningen på fredagen till de svenska hopparna. Det blev mycket skratt och möjlighet att utveckla sin teknik.

 

Nu blir vi ännu bättre – Rekrytering 2019

SOLLENTUNA Under 2019 kommer Sollentuna backhopparklubb att satsa stort på rekrytering med projektet “Rekrytering 2019”. Med fler medlemmar siktar klubben på att nå nya höjder och inspirera andra föreningar i Sverige. Ett steg i arbetet är att ta hjälp utifrån av hopparen och ungdomsledaren Katarina Tikka från Borås. Det viktiga arbetet startar upp i och med klubbutvecklingsdagen dit alla är välkomna.

Sollentuna backhopparklubb, SBHK, är idag den största backhopparklubben i landet vad gäller aktiva ungdomar, aktiviteter och stora planer. Redan idag lägger vi ner mycket tid och engagemang för att få fler utövare. Att vi blir fler backhoppare har många fördelar både för SBHK som klubb och för backhoppningen i Sverige.

Katarina Tikka var del av Sveriges satsning på dambackhoppning redan under 90-talet och har under de senaste åren återupptäckt sin passion för backhoppning. Hon har tidigare arbetat som lärare och arbetar idag som konsult inom marknadsföring. ”Vi tror att Katarinas erfarenhet kommer att passa som handen i handsken för den här rollen” säger Pietro Nilsson Toracca, ordförande i SBHK.

Arbetet börjar i december då alla medlemmar bjuds in till klubbutvecklingsdagen för att lyfta fram idéer och synpunkter om hur föreningen kan utvecklas. Som en del i detta kommer en workshop om Rekrytering 2019 hållas. Frågor om vilka aktiviteter som ska genomföras och vem som gör vad kommer ligga till grund för planeringen av projektet.

”Det viktigaste för mig är att få arbeta ihop med alla i klubben. Det är ju inga barn och ungdomar som kommer till backen för att hänga med mig” säger Katarina när hon poängterar hur viktigt det är att så många som möjligt kommer på klubbutvecklingsdagen och delar med sig av sina idéer.

Vi har en ny styrelse

Under årsmötet klubbades den nya styrelsen igenom. Till stor del ser den ut som tidigare men vi välkomnar tre nya medlemmar Sara Vesterlund, Gunnar Nilsson och Erik Sundkvist.

I övrigt består styrelsen av samma medlemmar som tidigare i sina respektive roller.

Inomhusträningar Ursvik

Under hösten och vintern hålls inomhusträningar på Ursviks motionsgård. Alla är välkomna att delta i träningarna som ger en allsidig träning med övningar som förbättrar styrka, kondition och balans.

måndagar kl. 18:00 – 19:30
Ursviks motionsgård